Upišite dijete na Biotekine STEM radionice!

Bioteka otvara upise u novi ciklus STEM radionica koje počinju 1. listopada 2018. god! STEM radionice su namijenjene svim osnovnoškolacima, redovito se održavaju od 2012. god., a traju tijekom cijele školske godine. Tijekom rujna prijave zainteresirane djece zaprimamo preko ovog obrasca:

Od 2012. godine svakodnevno provodimo programe znanstvene edukacije za djecu čime je udruga Bioteka jedna od utemeljitelja popularizacije znanosti i STEM radionica u Hrvatskoj. Program su stvorili stručnjaci, odobrilo ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se odlikuje stručnim edukatorima s entuzijastičnim pristupom u radu s djecom.

“URADI SAM” POKUSI I RADIONICE

Tijekom školske godine osnovnoškolci će imati priliku upoznati se s osnovama eksperimentalnog rada kroz različite pokuse iz područja biologije (botanika, zoologija, antropologija, ekologija), kemije, zaštite okoliša, geologije, robotike, inženjerstva, održivog razvoja i dr. Svaki osnovnoškolac koji upiše program tijekom školske godine, među ostalim, izolirat će svoju DNA iz sline, ispitati koje boje se kriju u lišću, saznati kroz praktičan rad koliko zraka stane u pluća, sastaviti robota ili jednostavnu hidroelektranu. Pokusi se rade uz kemijsko-fizikalna mjerenja i matematičke operacije koje polaznici samostalno izvode čime se  njeguje integrativni STEM pristup.

BIOTEKA UČI DJECU MISLITI

Svakom djetetu na raspolaganju je oprema i pribor kako bi pokuse moglo izvesti što je samostalnije moguće, dok stručni edukatori individualno procjenjuju kome je potrebna pomoć, te na koji metodički prikladan način ju pružiti. Udruga Bioteka smatra kako djeci treba omogućiti radnu, zabavnu, timski opuštenu atmosferu i općenito, okruženje koje djeci održava i potiče znatiželju, kritičko promišljanje i način promišljanja koji je usmjeren rješavanju problema.

INFORMACIJE I PRIJAVA

  • STEM radionice počinju 1. listopada 2018. i traju do kraja školske godine, 14. lipnja 2018.
  • odvijaju se jednom tjedno u trajanju od 1h, od 18 do 19 h
  • dan u tjednu možete izabrati do popunjavanja mjesta
  • radionice se odvijaju u grupama do 12 djece
  • cijena je 200 kn mjesečno za radionice koje se odvijaju jednom tjedno
  • radionice se ne odvijaju za vrijeme školskih ili državnih praznika. Unatoč tome, cijena za te mjesece je ista te nije moguće kombinirati, smanjiti cijenu ili prenositi eventualni izostanak u sljedeći mjesec
  • plaćanje:  transakcijom na žiro račun udruge: IBAN: HR67 2340 0091 1104 2669 9, Privredna banka Zagreb ili  gotovinom u udruzi prilikom prvog dolaska u mjesecu
  • raspored radionica (teme u mjesecu) objavljuju se redovito svakog mjeseca na ovoj stranici
  • prijave isključivo preko obrasca: 

Za dodatna pitanja nazovite 095 2911 984 ili pišite na kontakt@bioteka.hr