O nama

Udruga Bioteka osmišljava i provodi edukativne projekte i programe za djecu i mlade kako bi podigla razinu izvaninstitucionalnog obrazovanja u našoj zemlji, posebno kad je u pitanju znanstvenu pismenost djece i mladih. U stvaranju i provođenju STEM programa imamo višegodišnje iskustvo s više od 1000 održanih STEM radionica.  Naši edukatori imaju sveučilišne diplome znanstvenih disciplina koje predaju, a na STEM području usavršavali su se u Engleskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Francuskoj i drugim zemljama EU. Naše radionice imaju odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja kao vrijedan izvaninstitucionalni sadržaj.

Svakodnevno radimo na tome da omogućimo najkvalitetniji STEM sadržaj koji prilagođavamo najnovijim metodičkim, didaktičkim i pedagoškim standardima. Radionice provodimo u poticajnom i istraživački nastrojenom okruženju koje u djece potiče znatiželju, zabavu i opušten timski rad.

Udruga Bioteka provodi i druge lokalne, nacionalne i međunarodne projekte i programe iz područja biologije, zaštite prirode i okoliša te drugih znanosti. Izdvajamo internetske stranice Biologija.com.hr i Bioteka.hr gdje je do sada objavljeno više od 10 000 znanstvenih vijesti i autorskih članaka, a koje mjesečno prati više od 30 000 čitatelja, dok o ostalim projektima možete pročitati na www.udruga.bioteka.hr

Sve novosti o našem radu možete pratiti na www.udruga.bioteka.hr ili na Facebooku Udruge.