Školarci nam šalju fotografije kako provode Biotekine kućne, znanstvene radionice!

Bioteka, kao brojne druge organizacije, nastoji pridonijeti da nam ovih dana i tjedana ostanak u vlastitim domovima bude što lakši i bezbolniji. Kako su se brojni sadržaji za građane preselili u svijet internetskih preglednika, mi smo se odlučili obratiti našim najdražim i najmlađim građanima – djeci. Naši polaznici STEM radionica i projekta „PANDA – projektna nastava za darovitu djecu“ trenutačno su „na čekanju“, a kako im pri tome ne bi bilo dosadno, osmislili smo znanstvene radionice i pokuse koje osnovnoškolci, uz pomoć roditelja, mogu raditi kod kuće.

Podsjetimo se, Bioteka je prošli tjedan objavila prvi pokus na svom Youtube kanalu, a u kojem naš edukator Antonio objašnjava što je to pH – vrijednost, zašto je važna i kako uz pomoć jednostavnog indikatora odrediti pH brojnim kućanskim potrepštinama. Na kraju ovog videomaterijala, Antonio vas je pozvao da nam pošaljete fotografije kako radite ovaj pokus i jako smo sretni što ste ga poslušali!

Hvala Leonu i Grgi na poslanim fotografijama koje možete pogledati ispod ovog teksta. Pozivamo i sve ostale da se uključite u Biotekine kućne, znanstvene radionice te da nam pošaljete fotografije kako vam to ide. Hvala svima!

Čini se da Leon ovdje nije trebao pomoć odraslih. Svaka čast!

Grgo koristi zaštitnu rukavicu, a i boja pH-indikatora nam se čini baš kakva treba biti!

Puno testiranih otopina i vrijedno zabilježenih rezultata. Bravo dečki!