Upišite dijete na Biotekin STEAM ljetni kamp!

Nakon turbulentnog i neizvjesnog dijela godine te zaista neobične školske godine, stiže nam ljeto. Nadamo se kako je najgore iza nas te da nam ljeto donosi mnoge dobre stvari. Jedna od njih, u kojoj će posebno uživati vaša djeca, dolazi u obliku Biotekinog znanstvenog ljetnog STEM kampa! Pročitajte kakav super program smo vam pripremili i uključite djecu u naš ljetni kamp!

Na našim STEM kampovima kritički razmišljamo, vježbamo strpljenje i finu motoriku te usvajamo dobre radne i životne navike. Kako? Naše stručno vodstvo dugogodišnjim i pomno osmišljenim znanstvenim STEM radionicama i aktivnostima po principu „uradi sam/a“ potiče djecu na razmišljanje, propitkivanje, komuniciranje, slušanje i razumijevanje drugih te na istraživanje svijeta oko sebe. Ne sumnjamo kako će ovaj kamp probuditi znanstvenike u njima!

Kako će izgledati naš dan?

Svaki dan osmišljen je tematski, a započinjemo ga doručkom i razgovorom. Smatramo kako je razgovor s djecom vrlo važan, što dokazuju i sama djeca s nepresušnim izvorom tema, pitanja i prepričavanja dojmova i iskustva – nećemo ih samo saslušati već ulazimo duboko u raspravu 😊. Slijede znanstvene STEM radionice koje smo, kako nismo vremenski ograničeni, izmijenili i posebno prilagodili kako bi djeca mogla što više istraživati i naše „protokole“ prilagoditi sebi. Kada istražimo sve što nas zanima pospremit ćemo i počistiti za sobom te uživati u dogovorenom slobodnom vremenu uz šetnje ili pregršt zabavnih društvenih igara i kreativnih radionica. Nakon ručka peremo suđe te nastavljamo u našem tematskom istraživačkom tonu uz znanstvene setove, modele, slagalice te misaone i didaktičke igre.

Ukratko i okvirno:

8:00 – 9:00 Doručak

9:00 – 11:00 Znanstvene STEM radionice

11:00 – 12:00 Slobodno vrijeme

12:00 – 13:00 Ručak

13:00 – 16:00 Tematsko kreativno i praktično poslijepodne

Tematski raspored:

Ponedjeljak, 29. lipnja Upoznajmo mikro svijet! Istražujemo mikroorganizme poput kvasaca i sve sitno čega se dočepamo, a ne bojimo se ni povećanja od 1000x.
Utorak, 30. lipnja Kako do besplatne energije? Vjetar, voda, Sunčeva energija i naša energija – gradimo modele, mostove, građevine…
Srijeda, 1. srpnja Tajne ljudskog tijela! Od glave do pete, iznutra i izvana, od nevidljivog do vidljivog – ne može nam se sakriti niti DNA.
Četvrtak, 2. srpnja Put u daleku prošlost! Svemir, evolucija, fosili i mašta odvest će nas do samih početaka…
Petak,
3. srpnja
Svi za vodu i voda za sve! Zašto je voda toliko važna, kakve nevidljivosti se u njoj kriju i kako je možemo očistiti? – nikakav problem za naš znanstven kofer! Slobodno ponesite uzorak vode iz slavine, potoka, lokve i sl. koji želite da analiziramo😊
Ponedjeljak, 6. srpnja Programiraj i izgradi! Kako spojiti dva nevezana istraživačka seta? Kako pokrenuti simpatičnog robota? A tek kodirati… Djeca znaju!
Utorak,
7. srpnja
Kako možemo istražiti hranu? Pomno ćemo istražiti zašto je neka namirnica zdravija od druge, neka kiselija, a neka slađa te gdje je u svemu tome karijes?!
Srijeda, 8. srpnja Zašto je važno misliti na otpad? Toliko se priča o otpadu i recikliranju, no mi istražujemo dublje – odgovaramo na pitanja kako, zašto i zbog čega!
Četvrtak, 9. srpnja Čarobna kemija! Zaštitne kute, naočale i rukavice su spremne – tlo za analizu, pH, šareni plamen – nije samo „wow efekt“ već i „ahaaa efekt“! Slobodno ponesite uzorak tla iz tegle, vrta, parka, šume i sl. koji želite da analiziramo😊
Petak, 10. srpnja Istražimo bioraznolikost! Kako nam obična travka može ispričati zapanjujuću priču? Što je cvijet, a ovaj šestronožac… sakupljamo uzorke, determiniramo i istražujemo lokalnu bioraznolikost – postajemo pravi terenski biolozi! Nakon ručka zaputit ćemo se u Botanički vrt!

Ljetni STEM kamp održati će se u slijedećim terminima:

  • ponedjeljak 29. lipnja – petak 3. srpnja 2020.
  • ponedjeljak 6. srpnja – petak 10. srpnja 2020.

Radionice, aktivnosti i izleti su drugačiji svaki dan, tako da je sudjelovanje moguće svih deset dana.

INFORMACIJE I PRIJAVA:

  • kamp uključuje tri cjelovita i zdrava obroka: doručak, ručak i užinu
  • cijena kampa je 250 kn po danu, dok je cijena kampa za brata/sestru 100 kn po danu
  • plaćanje: isključivo transakcijom na žiro račun udruge: IBAN: HR67 2340 0091 1104 2669 9, Privredna banka
  • svaki polaznik/ca treba ponijeti obuću za unutrašnji prostor te odjeću za presvlačenje u slučaju potrebe.
  • mjesto i vrijeme: Vladimira Preloga 7 (iza NSB-a), od 8 do 16 h (uz prethodnu najavu, moguće dežurstvo od 7:30 i do 16:30)
  • broj mjesta je ograničen na 8 djece, od 6 do 12 godina
  • ako imate pitanja: antonio.svorenji@bioteka.hr ili 095 4072 159
  • prijave isključivo preko obrasca: PRIJAVA